Återflytten av samlingarna in i Nationalmuseibyggnaden är i full gång inför återinvigningen den 13 oktober. Mycket ska förstås bli en överraskning för besökaren när museet äntligen slår upp portarna igen, men om de överggripande ambitionerna kan du läsa på museets hemsida . Även Nationalmusei Vänner planerar för hösten 2018 och kommer då att ha fokus på museet och samlingspresentationen.

 

Vi är nog många som saknar möjligheten att nästan när som helst besöka våra favoritverk i samlingarna. Återöppnandet av museibyggnaden närmar sig och museets anställda koncentrerar sig på att förbereda presentationen av samlingarna och förstås den första tillfälliga utställningen när museibyggnaden återinvigs. 

 
HÄR KAN DU SE MUSEETS SAMLINGAR
Nationalmuseum Jamtli
I Östersund ligger Nationalmuseum Jamtli som invigdes den 17 juni 2018. Där kommer konst ur Nationalmuseums samlingar kommer att visas. Först ut är utställningen  Sex sekler av samtid där visas konst av kända konstnärer från olika tider, som har det gemensamt att de alla en gång varit samtidskonst.
 
Nationalmuseum har samarbeten och lånar ut verk till utställningar i Sverige och utomlands.
 I utställningen Det offentliga rummet som görs i samarbete med Jernhusen visas reproduktioner av verk ur Nationalmuseums samlingar. Utställningen visas för närvarande i Häsleholm, Lunds Centralstation, Linköpings Centralstation, Skövde Centralstation, Gävle Centralstation och Västerås Centralstation. 
 
 Nationalmuseum har även samlingar på slott och herresäten runt om i Sverige, vilka de är kan du se HÄR