Nationalmusei Vänners medlemmar stöder Nationalmuseum men får också flera förmåner som kan skifta. Som medlem är det därför bra att ta för vana att då och då gå in på hemsidan under den här rubriken för att se om något ändrats. Förmånerna gäller mot uppvisande av medlemskortet.

 

Logga även in och klicka på rubriken Aktuellt för medlemmarna för att ta del av aktuell information och ytterligare förmåner där erbjudanden och rabatter t.ex. bokas via internet.

 

FÖRMÅNER

Nationalmusei Vänner har fri entré till Nationalmuseums separatutställningar mot uppvisande av medlemskortet. 

Våra medlemmar får 10% rabatt på Restaurang Nationalmuseums sortiment, förutom alkoholhaltiga drycker, under vardagar efter kl. 14, mot uppvisande av medlemskortet.

 

Våra medlemmar har även fri entré till följande slott och herresäten, där Nationalmuseum har samlingar:

Drottningholms slott 

Gripsholms slott

Leufsta bruk

Läckö slott

Nynäs slott

Rosersberg slott 

Strömsholms slott 

Ulriksdals slott inkl. Orangeriet och Drottning Kristinas Kröningsekipage

Nationalmusei Vänner har också fri entré till Gustav III:s antikmuseum beläget i Kungliga slottet.

 

Förändrade villkor från och med 2019 och 2020 för medlemskap i Nationalmusei Vänner samt Moderna museets vänner

Fri entré på både Nationalmuseum och Moderna museet avskaffas successivt.

Nationalmuseum och Moderna museet har beslutat att fri entré gäller bara för respektive museums egen vänförening och inte på både Nationalmuseum och Moderna museet som tidigare.

Under hela året 2019 gäller fri entré för Nationalmusei Vänner och Moderna museets vänner både på Nationalmuseum och Moderna museet. 

Från början av 2020 gäller fri entré till Nationalmuseum för Nationalmusei vänner och fri entré till Moderna museet för Moderna museets vänner. 

Samtidigt utvecklar vi andra sätt att arbeta på som gemensamma vändagar.Våra medlemmar erbjuds att gå 2 betala för 1 på Wanås konst.

 

Nationalmusei Vänners medlemstidning kommer till dig med posten fyra gånger om året. I tidningen medverkar museets anställda med initierade artiklar om bl.a. aktuella utställningar och där presenteras också Vännernas program. 

 

Nationalmusei Vänner får specialerbjudanden hos Svenskt Tenn och 10% rabatt hos Melanders blommor. Även där mot uppvisande av medlemskortet.